Teknos er valgt til årets Familievirksomhed 2012

Teknos er netop blevet tildelt den årlige pris som Familievirksomhed i Finland. Prisen blev modtaget af bestyrelsesformanden Paula Salastie og bestyrelsesmedlemmer Martti Kiikka og Petri Kiikka. Også ægtefællerne Veli-Matti Salastie, Pirkko Kiikka og Johanna Kiikka, som tilsammen udgør familierådet, var til stede ved prisoverrækkelsen. 

Prisen som årets Familievirksomhed, der blev uddelt for niende gang, fremhæver familiens betydning for virksomhedens succes. Vinderen er udvalgt af en jury, ledet af Janne Timonen, adm. direktør for Machinery, og medlemmer Johanna Vesterinen, adm. direktør for Liikesivistysrahasto, Juha Jouhki, formand for Thom Invest, Liisa Leino, bestyrelsesformand for Leinovalu, Anu Vauhkonen, kommunikationschef hos Tulikivi og Matti Vanhanen, adm. direktør for Foreningen af Familievirksomheder. 

En ekspertredegørelse for de udvalgte kandidater er udarbejdet af Johan Kronberg, Territory Senior Partner i PricewaterhouseCoopers. 

- Teknos er et godt eksempel på en familievirksomhed, der har investeret usædvanlig stærkt og langsigtet i forskning og udvikling og har opnået resultater, siger administrerende direktør Matti Vanhanen fra Foreningen af Familievirksomheder. 

Tidligere er prisen gået til Berner Corporation, Leinovalu Ltd, Ahlstrom Oyj, Tasowheel Oy, Aho Group Ltd, Paulig, Kiilto Family og Harvia Oy. 

- Denne form for anerkendelse af vores kolleger gør mig meget stolt, men også ydmyg, sagde en taknemmelig Martti Kiikka. 

- Det er nu fjerde generation i familen, der leder Teknos, efter at ejerskabet er overgået til min datter Paula Salastie. Jeg er glad for, at også min søn Petri er gået iværksættervejen. Han ejer Sontek-gruppen, som omfatter DataCenter Finland og GreDi, fortæller Martti Kiikka.
Bestyrelsesformand Paula Salastie siger, at virksomhedens kultur og strategi bygger på familiens værdier. 

- Jeg er stolt over, at vores bestræbelser på at udvikle vores tekniske ekspertise og vores investering i at fremme vores kunders konkurrenceevne er blevet anerkendt af vores kolleger. Med støtte fra familien, vil jeg fortsætte med at fremme virksomhedens innovationsevne og position som pioner i branchen. Personligt stræber jeg efter at skabe nye løsninger til vores kunder i samarbejde med vores fantastiske personale, siger Paula Salastie. 

- Familien har været iværksætter i 90 år. Det skaber en stærk tro på, at ved beslutsomhed, kreativitet og retfærdighed kan man realisere sine drømme. 

Yderligere information adm. direktør Pekka Rantamäki, telefon +358 (09) 506 091.